Υλικά:
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
2-3 φύλλα σέσκουλου
2 ξερά κρεμμύδια
1 ώριμη ντομάτα
Λίγο σέλινο (προαιρετικά)
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (διαλυμένο σε νερό)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς – σχεδόν να λιώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη, παχύρρευστη υφή. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό για να φέρουμε τη σούπα στην πυκνότητα που θέλουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει προηγουμένως σε λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια τελευταία βράση, μέχρι να δέσει.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστή, με λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω αν θέλουμε.



