Υλικά:
-
500 γρ. φασόλια (λευκά ή μέτρια, κατά προτίμηση μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 αγγουράκι σε μικρά καρέ
-
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
2 κουταλιές κάππαρη (προαιρετικά)
-
Ελαιόλαδο
-
Ξύδι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά: πιπεριές, κρεμμύδια, αγγούρι, μαϊντανό και κάππαρη. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μη λιώσουν.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε τη γεύση. Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή, σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.



