Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φασόλια σαλάτα

Υλικά:

  • 500 γρ. φασόλια (λευκά ή μέτρια, κατά προτίμηση μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 αγγουράκι σε μικρά καρέ

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • 2 κουταλιές κάππαρη (προαιρετικά)

  • Ελαιόλαδο

  • Ξύδι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά: πιπεριές, κρεμμύδια, αγγούρι, μαϊντανό και κάππαρη. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μη λιώσουν.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε τη γεύση. Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή, σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments