Υλικά
-
500 γρ. φάβα (κίτρινο σπαστό φασόλι)
-
1,5 λίτρο νερό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
-
2 μέτριες πατάτες (κομμένες)
-
2 πιπεριές (προαιρετικά)
-
Αλάτι
-
1 φλιτζάνι (≈240 ml) ελαιόλαδο
-
4–5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βράσιμο
-
Βάλε τη φάβα, το νερό, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις πατάτες και τις πιπεριές (αν θέλεις) στην κατσαρόλα (ή χύτρα), και πρόσθεσε αλάτι.
-
-
Ολοκλήρωση βρασμού
-
Όταν όλα μαλακώσουν καλά, απομάκρυνε τη φωτιά. Αν χρησιμοποιείς χύτρα, φόρεσε το καπάκι πριν μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
-
Πολτοποίηση
-
Στράγγισε τα υλικά (κρατώντας λίγο ζωμό), και πολτοποίησέ τα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, φτιάχνοντας ένα βελούδινο πουρέ.
-
-
Προσθήκη λαδιού
-
Καθώς πολτοποιείς, ρίξε μέσα το ελαιόλαδο σιγά‑σιγά, ώστε να γίνει αφράτος και κρεμώδης.
-
-
Σερβίρισμα
-
Σέρβιρε με λίγο από το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, και αν θέλεις, λίγες σταγόνες επιπλέον λαδιού.
-



