Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φασολάκια με μανιτάρια και πατάτες

Υλικά (για ~4-5 μερίδες)

  • 900 γρ. πλατιά φασολάκια (κατεψυγμένα)

  • 350 γρ. μανιτάρια (champignon), σε χοντρές φέτες

  • 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και σε μεσαίους κύβους

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

  • 75 γρ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή ξερό)

  • 500 γρ. νερό (περίπου)

  • ⅓ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • Αλάτι & πιπέρι

 Εκτέλεση 

  1. Σοτάρισμα
    Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Ρίχνεις τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, και σοτάρεις για λίγα λεπτά.

  2. Προσθήκη κρεμμυδιού-σκόρδου-θυμάρι
    Ρίχνεις το κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδου και το θυμάρι. Ανακατεύεις και σοτάρεις άλλα 3‑5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Πρόσθεσε πατάτες και φασολάκια
    Ρίχνεις τις πατάτες σε κύβους και μετά τα φασολάκια. Προσθέτεις και το νερό (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση των λαχανικών). 

  4. Σιγοβράσιμο
    Χαμηλώνεις τη φωτιά, κλείνεις με καπάκι και αφήνεις να βράσει σιγά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά. 

  5. Προετοιμασία λεμονάτης σάλτσας
    Σε ξεχωριστό μπολ βάζεις:

    • μουστάρδα

    • μέλι

    • ψιλοκομμένο άνηθο

    • χυμό λεμονιού

    • αλάτι & πιπέρι
      Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα, σαν να κάνεις αυγολέμονο

  6. Επανένωση
    Ρίχνεις τη σάλτσα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύεις ελαφρώς (ή απλά ανακινείς την κατσαρόλα) για να πάει παντού.

  7. Σερβίρισμα
    Σερβίρεις με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψωμάκι στο πλάι.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments