Υλικά:
6 ντομάτες
6 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
2 πατάτες (κομμένες κυδωνάτες για το ταψί)
1 ½ φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση Καρολίνα)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: λίγη ζάχαρη, κουκουνάρι ή σταφίδες
Εκτέλεση:
Ετοίμασε τα λαχανικά:
Κόψε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές (σαν “καπάκι”).
Άδειασε προσεκτικά το εσωτερικό από τις ντομάτες (κράτησε τη σάρκα σε ένα μπολ).
Άδειασε και τις πιπεριές (πέταξε τα σπόρια).
Βάλε τα λαχανικά σε ταψί.
Φτιάξε τη γέμιση:
Σε τηγάνι, βάλε λίγο λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια.
Πρόσθεσε τη σάρκα από τις ντομάτες, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι (και προαιρετικά κουκουνάρι ή σταφίδες).
Άφησε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά να “τραβήξει” λίγο το ρύζι (να μη μείνει τελείως άβραστο).
Γέμισε τα λαχανικά:
Γέμισε ντομάτες και πιπεριές με τη γέμιση (όχι μέχρι πάνω – το ρύζι φουσκώνει).
Βάλε τα καπάκια τους από πάνω.
Στήσε το ταψί:
Βάλε τις πατάτες γύρω γύρω.
Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
Αν θες, ρίξε και λίγο νερό στο ταψί (1/2 φλιτζάνι περίπου).
Ψήσιμο:
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν καλά.



