Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γεμιστά

Υλικά:

 Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τα λαχανικά:

    • Κόψε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές (σαν “καπάκι”).

    • Άδειασε προσεκτικά το εσωτερικό από τις ντομάτες (κράτησε τη σάρκα σε ένα μπολ).

    • Άδειασε και τις πιπεριές (πέταξε τα σπόρια).

    • Βάλε τα λαχανικά σε ταψί.

  2. Φτιάξε τη γέμιση:

    • Σε τηγάνι, βάλε λίγο λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια.

    • Πρόσθεσε τη σάρκα από τις ντομάτες, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι (και προαιρετικά κουκουνάρι ή σταφίδες).

    • Άφησε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά να “τραβήξει” λίγο το ρύζι (να μη μείνει τελείως άβραστο).

  3. Γέμισε τα λαχανικά:

    • Γέμισε ντομάτες και πιπεριές με τη γέμιση (όχι μέχρι πάνω – το ρύζι φουσκώνει).

    • Βάλε τα καπάκια τους από πάνω.

  4. Στήσε το ταψί:

    • Βάλε τις πατάτες γύρω γύρω.

    • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.

    • Αν θες, ρίξε και λίγο νερό στο ταψί (1/2 φλιτζάνι περίπου).

  5. Ψήσιμο:

    • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν καλά.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments