Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γεμιστά κολοκυθάκια με τραχανά (Νηστίσιμα)

Υλικά (για 10 μερίδες)

 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κολοκυθιών: Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα, προσέχοντας να μην σπάσουμε το εξωτερικό τους. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια τους.

  2. Προετοιμασία γέμισης: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βράζουμε για 1-2 λεπτά.

  3. Προσθήκη τραχανά και αρωματικών: Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τραχανά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το νηστίσιμο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Γέμισμα κολοκυθιών: Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα μέχρι τα ¾, καθώς ο τραχανάς θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Καλύπτουμε με τα καπάκια τους.

  5. Προετοιμασία σάλτσας: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί γύρω από τα κολοκυθάκια.

  6. Ψήσιμο: Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  7. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

https://www.argiro.gr/recipe/kolokythakia-gemista-sto-fourno

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments