Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτες ψιλοκομμένες ή φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.



