Υλικά (για 5 μερίδες):
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια
150–180 γρ. ελαιόλαδο
6–8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μύδια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ανοίξουν.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές ψιλοκομμένες μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το ζωμό από τα μύδια (ή νερό) και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει το υγρό και να μαλακώσει.
Προσθέτετε τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.



