Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
5 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες
Μπαχάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το χταπόδι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Ρίχνετε το ξύδι και το κρασί, αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.



