Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Νηστίσιμη ψαρόσουπα με γαρίδες και σουπιές

Υλικά (για ~6 μερίδες)

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο + 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα

  • 150 ml λευκό κρασί

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 λίτρο νερό

  • 360 γρ. πατάτα σε κύβους

  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • 1 κουτ. γλυκού ζωμός λαχανικών

  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο

  • Αλάτι + πιπέρι

  • 150 γρ. σουπιές, κομμένες

  • 5 μέτριες γαρίδες με κέλυφος 

Εκτέλεση 

  1. Σοτάρουμε λαχανικά & κρασί
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σβήνουμε με το κρασί. 

  2. Προσθέτουμε υπόλοιπα υγρά & μυρωδικά
    Βάζουμε δάφνη, νερό, πατάτα, ντοματοπελτέ, θυμάρι, ζάχαρη, ζωμό, ξύσμα λεμονιού, κύμινο, αλάτι–πιπέρι. 

  3. Ρίχνουμε θαλασσινά και σιγοβράζουμε
    Φέρνουμε σε βράση κι έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε σουπιές και γαρίδες, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά. 

  4. Καθαρίζουμε τις γαρίδες
    Βγάζουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε, πετάμε τα κελύφη και επαναφέρουμε την ψίχα στη σούπα. Αφαιρούμε τη δάφνη.

  5. Κάνουμε ανοιχτό βελουτέ
    Πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ σε δόσεις έως ότου γίνει βελουτέ. Ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments