Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Χταποδόσουπα

Υλικά:

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία χταποδιού: Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το “δόντι” και τα μάτια του. Μπορούμε να το τεμαχίσουμε ή να το αφήσουμε ολόκληρο.

  2. Βράσιμο χταποδιού: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

  3. Προετοιμασία λαχανικών: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

  4. Μαγείρεμα σούπας: Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.()

  5. Προσθήκη ντομάτας και μπαχαρικών: Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

  6. Προσθήκη νερού: Ρίχνουμε περίπου 5 φλ. νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά.

  7. Προσθήκη χταποδιού και κριθαριού: Προσθέτουμε το χταπόδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και το κριθαράκι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

  8. Σερβίρισμα: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments