Υλικά
-
500 γρ. κανταΐφι
-
1 πακέτο φυτική «βιτάμ» (ή άλλο μαργαρίνη)
-
1 συσκευασία στιγμιαίας κρέμας βανίλια (τύπου Άνθος Αραβοσίτου)
-
7 κουταλιές φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας)
-
10 κουταλιές ζάχαρη
-
1 πακέτο φυτική κρέμα (χτυπητή σα σαντιγί)
-
3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
-
Ψημένοι, χοντροκομμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα
-
Σιρόπι: 5 φλυτζάνια νερό + 5 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Ψήσιμο του κανταΐφι
-
Χωρίζεις καλά το κανταΐφι και το στρώνεις σε λαδωμένο ταψί.
-
Λιώνεις τη βιτάμ και περιχύνεις το κανταΐφι με αυτήν.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να γίνει τραγανό.
-
Όταν βγει, περιχύνεις με το ζεστό σιρόπι (νερό + ζάχαρη που έχει βράσει και κρυώσει λίγο) και πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα.
-
-
Πρώτη κρέμα (βανίλια)
-
Σε 7 φλυτζάνια ζεστό νερό, διαλύεις τις 10 κουταλιές ζάχαρη και 7 κουταλιές φυτικό γάλα.
-
Προσθέτεις τη σκόνη της στιγμιαίας κρέμας και ανακατεύεις μέχρι να πήξει.
-
Όταν δέσει, ρίχνεις 2 κουταλιές φυτική μαργαρίνη, ανακατεύεις και αφήνεις να κρυώσει.
-
Μόλις κρυώσει λίγο, βάζεις την κρέμα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.
-
-
Δεύτερη κρέμα (σαντιγί)
-
Χτυπάς την φυτική κρέμα μαζί με 3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
-
Απλώνεις τη σαντιγί πάνω από την πρώτη κρέμα.
-
-
Διακόσμηση & σερβίρισμα
-
Πασπαλίζεις με επιπλέον ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
-
Αφήνεις όλο το γλυκό στο ψυγείο λίγες ώρες πριν το κόψεις και το σερβίρεις.
-



