Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σουβλάκια με Γαρίδες

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. μεγαλούτσικες γαρίδες, καθαρισμένες (με κέλυφος ή χωρίς – όπως προτιμάτε)

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι (ή και περισσότερο για πιο έντονη γεύση)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (ξηρή)

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

(Προαιρετικά για σέρβις: φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο έξτρα ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρισμα:

    • Βάλε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ.

    • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

    • Στύψε μέσα και το χυμό λεμονιού.

    • Ανακάτεψε ελαφρά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.

    • Άφησέ τις να μαριναριστούν για 15–30 λεπτά (αν έχεις λίγο χρόνο).

  2. Προετοιμασία για τα ξυλαράκια:

    • Αν χρησιμοποιείς ξυλαράκια (όπως για σουβλάκια), βρέξε τα για 10 λεπτά σε νερό — έτσι δεν θα καούν στο ψήσιμο.

  3. Συναρμολόγηση:

    • Περίστρεψε τις γαρίδες γύρω από τα ξυλάκια, αφήνοντας μικρά κενά ανάμεσά τους για να ψήνονται καλύτερα.

  4. Ψήσιμο:

    • Μπορείς να ψηθούν:

      • Στο γκριλ ή σε πολύ δυνατή σχάρα: ~2–3 λεπτά κάθε πλευρά.

      • Σε τηγάνι-γκριλ: βάλε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήσε 2–3 λεπτά και γύρισε.

    • Θέλουμε οι γαρίδες να γίνουν ροδοκόκκινες και τρυφερές — όχι σκληρές.

  5. Σέρβις:

    • Βγάλε τα σουβλάκια σε πιατέλα.

    • Στύψε λίγο έξτρα λεμόνι από πάνω.

    • Αν θες, πασπάλισε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.

    • Προσθέτεις και λίγη φέτα (π.χ. τρίμμα) και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για έξτρα άρωμα!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments