Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τουρλού στο φούρνο

Υλικά:

Εκτέλεση 

  1. Προετοιμασία λαχανικών:

    • Κόβουμε μελιτζάνες, κολοκύθια και πατάτες σε χοντρά κομμάτια.

    • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

    • Λιώνουμε το σκόρδο με την λάμα του μαχαιριού.

  2. Προαιρετικές μπάμιες:

    • Καθαρίζουμε και χαράζουμε το «καπελάκι».

    • Τις βάζουμε σε ταψί, ραντίζουμε με ξίδι και αφήνουμε στον ήλιο 1–2 ώρες.

    • Ξεβγάζουμε και τις στραγγίζουμε προτού τις προσθέσουμε.

  3. Συναρμολόγηση στο σκεύος:

    • Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε γάστρα ή ταψί.

    • Προσθέτουμε σκόρδο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μαϊντανό.

    • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λάδι.

    • Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, ώστε να καλύψει τη βάση.

  4. Ψήσιμο:

    • Καλύπτουμε με καπάκι ή λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο.

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

    • Ψήνουμε για ~1 ώρα καλυμμένο, μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 15–20′, ώστε να μελώσουν τα λαχανικά.

  5. Σιγουρευόμαστε ότι:

    • Το φαγητό θα πρέπει να έχει τέλος την υφή λαδερής σάλτσας.

    • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στην πορεία.

  6. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο:

    • Προαιρετικά συνοδεύεται με φέτα ή ξινομυζήθρα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments