Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μαυρομάτικα φασόλια τηγανιά, με κάπαρη και καυκαλήθρες

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 1 κ.γ. ξερό φασκόμηλο (θρυμματισμένο)

  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου, κοπανισμένους

  • 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου

  • Ξύσμα & χυμός από 1 λεμόνι

  • 10–12 καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

  • 50 γρ. κάπαρη, καλά ξεπλυμένη

  • 8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες

  • Μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

  • 90 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα φασόλια:
    Βάλε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, φέρε σε βρασμό, ξέσπασε τον αφρό. Πρόσθεσε φασκόμηλο, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 50–60′, μέχρι να μαλακώσουν. Στα τελευταία 10′ βάλε αλάτι. Στράγγισέ τα (κρατάς 2–3 κ.σ. από το νερό τους).

  2. Σοτάρισμα:
    Σκούπισε την κατσαρόλα. Ζέστανε 45 ml ελαιόλαδο και σοτάρισε τα κρεμμύδια με μάραθο, κόλιανδρο, αλάτι & πιπέρι για 1–2′.

  3. Τηγανιά φασολιών:
    Πρόσθεσε τα φασόλια μαζί με λίγο από το νερό τους και μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 1–2′, να στεγνώσουν λίγο αλλά να κρατούν ζουμάκι. Απόσυρε από τη φωτιά.

  4. Τελικές προσθήκες:
    Βάλε το υπόλοιπο λάδι, λεμόνι, κάππαρη, λιαστές ντομάτες, καυκαλήθρες και φρέσκο κόλιανδρο. Ανακάτεψε καλά.

  5. Σερβίρισμα:
    Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντας με τουρσί, ψητά θαλασσινά ή απλά ψωμί.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments