Υλικά (για 2 μερίδες)
½ κόκκινο λάχανο, πολύ λεπτοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Φύλλα από 5–6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές καρύδια, σπασμένα
2 αχλάδια, σε πολύ λεπτές φέτες
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά βαλσάμικο ξίδι
3 κουταλιές πετιμέζι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Λάχανο:
Βάζεις το ψιλοκομμένο λάχανο σε ένα μπολ, προσθέτεις λίγο αλάτι και με τα χέρια τρίβεις ελαφρά, μέχρι να μαραθεί λίγο. Σουρώνεις το υγρό.Στήνεις τη σαλάτα:
Βάζεις το λάχανο σε σαλατιέρα. Ρίχνεις μέσα τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.Φτιάχνεις τη σάλτσα:
Σε ένα μικρό μούλτι ή βαζάκι με καπάκι, βάζεις όλα τα υλικά της σάλτσας: ξίδι, πετιμέζι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάς δυνατά για 1–2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.Σερβίρισμα:
Προσθέτεις τις φέτες αχλαδιού πάνω από τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.



