Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και σάλτσα πετιμεζιού

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • ½ κόκκινο λάχανο, πολύ λεπτοκομμένο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • Φύλλα από 5–6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

  • 2 κουταλιές καρύδια, σπασμένα

  • 2 αχλάδια, σε πολύ λεπτές φέτες

  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα:

Εκτέλεση

  1.  Λάχανο:
    Βάζεις το ψιλοκομμένο λάχανο σε ένα μπολ, προσθέτεις λίγο αλάτι και με τα χέρια τρίβεις ελαφρά, μέχρι να μαραθεί λίγο. Σουρώνεις το υγρό.

  2. Στήνεις τη σαλάτα:
    Βάζεις το  λάχανο σε σαλατιέρα. Ρίχνεις μέσα τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

  3. Φτιάχνεις τη σάλτσα:
    Σε ένα μικρό μούλτι ή βαζάκι με καπάκι, βάζεις όλα τα υλικά της σάλτσας: ξίδι, πετιμέζι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάς δυνατά για 1–2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. Σερβίρισμα:
    Προσθέτεις τις φέτες αχλαδιού πάνω από τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments