Υλικά (για 4–6 άτομα)
6–7 καθαρισμένες αγκινάρες (ή καρδιές αγκινάρας, κατεψυγμένες)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι + 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κεφάλι σκόρδο
~1 kg φρέσκα κουκιά (ή 1,5 kg αν είναι μεγάλα, αφαιρούμε τους λοβούς)
2 πατάτες κυδωνάτες
1 μάτσο άνηθο + ½ κ.γ. ρίγανη
Χυμός από 3 λάιμ
1 κ.γ. ξηρό κόλιανδρο
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι + πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε αγκινάρες
Βάλτε τις σε νερό με λίγο αλάτι, βράστε για 20′ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίστε και αφήστε τις στην άκρη.Σοτάρισμα
Σε στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το ξερό κρεμμύδι (4‑5′). Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (3‑4′), μετά το σκόρδο (2‑3′).Ρίχνουμε κουκιά
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κουκιά και μαγειρεύουμε με καπάκι για 40′. Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό — θα βγάλουν υγρά. Αν στεγνώνει πολύ, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.Προσθήκη αγκινάρες & πατάτες
Ρίχνουμε τις πατάτες και τις βρασμένες αγκινάρες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε άλλα 20‑25′ μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.Τελείωμα & σερβίρισμα
Στο τέλος, ρίχνουμε άνηθο, ρίγανη, κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με επιπλέον λάδι και σερβίρουμε.



