Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κουκιά με αγκινάρες, κόλιανδρο και λάιμ

Υλικά (για 4–6 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε αγκινάρες
    Βάλτε τις σε νερό με λίγο αλάτι, βράστε για 20′ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίστε και αφήστε τις στην άκρη. 

  2. Σοτάρισμα
    Σε στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το ξερό κρεμμύδι (4‑5′). Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (3‑4′), μετά το σκόρδο (2‑3′).

  3. Ρίχνουμε κουκιά
    Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κουκιά και μαγειρεύουμε με καπάκι για 40′. Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό — θα βγάλουν υγρά. Αν στεγνώνει πολύ, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.

  4. Προσθήκη αγκινάρες & πατάτες
    Ρίχνουμε τις πατάτες και τις βρασμένες αγκινάρες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε άλλα 20‑25′ μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό. 

  5. Τελείωμα & σερβίρισμα
    Στο τέλος, ρίχνουμε άνηθο, ρίγανη, κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με επιπλέον λάδι και σερβίρουμε. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments