Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με μανταρίνι, σπανάκι και αμύγδαλο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γρ. σπανάκι baby (μόνο τα φύλλα)

  • Φέτες από 4 μανταρίνια, κομμένες στη μέση + το ξύσμα τους

  • 60 ml ελαιόλαδο

  • 2 κουτ. σούπας ρυζόξιδο

  • 1/2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα με κόκκους

  • 70 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα

  • 8 ραπανάκια, σε φέτες

  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν (σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια)

  • 1/2 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα, ή μαϊντανός

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ξύσμα από τα μανταρίνια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το ρυζόξιδο για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ.

  2. Σε μια σαλατιέρα, συνδυάζουμε το σπανάκι, τις φέτες μανταρινιού, τα ραπανάκια, το πράσινο μήλο, τα κρεμμυδάκια, τα μυρώνια και τα αμύγδαλα.

  3. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ελαφρά.

  4. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε αμέσως.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments