Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κριθαρότο με τόνο

Υλικά:

  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό (στραγγισμένος)

  • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

  • 1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)

  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)

  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 600 ml ζεστό νερό (ή ζωμός λαχανικών)

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • Μαϊντανός (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα:
    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Ρίξε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σόταρε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.

  2. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά:
    Βάλε την πάπρικα και τη ρίγανη. Ανακάτεψε λίγο να βγάλουν άρωμα.

  3. Βάλε το κριθαράκι:
    Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε για 1 λεπτό μαζί με τα υπόλοιπα.

  4. Πρόσθεσε νερό:
    Ρίξε σταδιακά το ζεστό νερό (ή ζωμό), λίγο-λίγο, όπως κάνεις με το ριζότο. Ανακάτευε συχνά για να μη κολλήσει. Άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

  5. Βάλε τον τόνο:
    Όταν είναι έτοιμο το κριθαρότο, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον στραγγισμένο τόνο. Ανακάτεψε απαλά.

  6. Λεμόνι & σερβίρισμα:
    Στύψε λίγο λεμόνι από πάνω, δοκίμασε για αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments