Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Sushi με σολομό

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το ρύζι sushi:

Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του ξυδάτου μείγματος:
    Σε μικρό κατσαρολάκι, συνδυάζουμε ξύδι, mirin, ζάχαρη και αλάτι. Βράζουμε για 2–3′ και αφήνουμε να κρυώσει.

  2. Πλένουμε το ρύζι:
    Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να βγαίνει διαυγές. Αφήνουμε να στραγγίσει.

  3. Βράσιμο ρυζιού:
    Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ρύζι με το νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε και το αφήνουμε 10′ σκεπασμένο. 

  4. Αρωματισμός ρυζιού:
    Μεταφέρουμε το ρύζι σε μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το αρωματισμένο ξίδι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για να κρυώσει χωρίς να λιώσει.

  5. Συναρμολόγηση sushi:

    • Τοποθετούμε ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά κάτω.

    • Απλώνουμε ένα στρώμα ρύζι.

    • Στον άξονα βάζουμε μαγιονέζα, στικς καρότου, αγγουριού, φέτες αβοκάντο και σολομό.

    • Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. 

  6. Κόψιμο και σερβίρισμα:
    Κόβουμε σε 8 ίσια κομμάτια. Σερβίρεται άμεσα. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments