Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γιουβέτσι θαλασσινών

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες

  • 500 γρ. μύδια με κέλυφος

  • 500 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες

  • 500 γρ. κριθαράκι (μεσαίο)

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

  • 200 ml λευκό κρασί

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη φρέσκια

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ψαριού (ή νερό με κύβο)

  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σωτάρισμα λαχανικών:

    • Ζεσταίνεις το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.

    • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σωτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτεις τα θαλασσινά:

    • Βάζεις τα καλαμαράκια πρώτα και τα σωτάρεις 2-3 λεπτά.

    • Μετά προσθέτεις τα μύδια και τις γαρίδες.

    • Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ (2-3 λεπτά).

  3. Βάλε τη ντομάτα:

    • Ρίχνεις την ντομάτα (κονκασέ ή φρέσκια τριμμένη).

    • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

    • Βράζεις για περίπου 10 λεπτά.

  4. Βγάζεις τα θαλασσινά:

    • Βγάζεις τα θαλασσινά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνεις στην άκρη (για να μη παραβράσουν).

  5. Προσθέτεις το κριθαράκι:

    • Ρίχνεις το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα.

    • Προσθέτεις τον ζωμό (ή νερό με κύβο) και ανακατεύεις.

  6. Μαγείρεμα:

    • Μαγειρεύεις το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει (περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει).

  7. Τελικό βήμα:

    • Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι, ξαναβάζεις μέσα τα θαλασσινά.

    • Ανακατεύεις και αφήνεις 1-2 λεπτά να ζεσταθούν μαζί.

  8. Σερβίρισμα:

    • Πασπαλίζεις με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις ζεστό.

.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments