Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Λαχανόρυζο

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε τα λαχανικά:
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να “καθίσει” το λάχανο.

  2. Προσθέτουμε γεύση:
    Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι.

  3. Βράζουμε:
    Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

  4. Βάζουμε το ρύζι:
    Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

  5. Σερβίρισμα:
    Αν θέλεις, ρίχνεις λίγο λεμόνι και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.

    Η εικόνα ανήκει στον Γκλαβέρη

    https://glaveris.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments