Υλικά:
-
1 μικρό λάχανο (ψιλοκομμένο)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
1 καρότο (τριμμένο)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
-
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
1 λίτρο νερό (ή όσο χρειαστεί)
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
-
Άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
-
Σοτάρουμε τα λαχανικά:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να “καθίσει” το λάχανο. -
Προσθέτουμε γεύση:
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. -
Βράζουμε:
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. -
Βάζουμε το ρύζι:
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. -
Σερβίρισμα:
Αν θέλεις, ρίχνεις λίγο λεμόνι και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Η εικόνα ανήκει στον Γκλαβέρη



