Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γίγαντες στη γάστρα με πιπεριές

Υλικά:

  • 1 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι από το βράδυ)

  • 500 γρ. κρεμμύδια (κομμένα σε φετάκια)

  • 1 κιλό ντοματίνια κονσέρβα (ή ψιλοκομμένες ντομάτες)

  • 2 πράσινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)

  • 1 καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη – προαιρετικά)

  • 10-12 φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)

  • 150 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μούλιασμα & βράσιμο
    Από το προηγούμενο βράδυ βάζεις τους γίγαντες σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζεις μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45-60 λεπτά) και τους στραγγίζεις.

  2. Σοτάρισμα
    Σε μια μεγάλη γάστρα (ή κατσαρόλα), σοτάρεις τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθήκη υλικών
    Ρίχνεις τις πιπεριές (γλυκές και καυτερή), τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

  4. Ψήσιμο
    Προσθέτεις τους βρασμένους γίγαντες στη γάστρα. Αν χρειάζεται, συμπληρώνεις με λίγο νερό ή ζωμό για να σκεπάζονται. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1-1,5 ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι γίγαντες.

  5. Σερβίρισμα
    Πασπαλίζεις με φρέσκο βασιλικό και ραντίζεις με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Μπορείς να το συνοδεύσεις με φέτα και φρέσκο ψωμί.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments