Υλικά για περίπου 5 μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1–2 καρότα
3–4 κλαδάκια σέλινο
1 μέτρια ντομάτα ή ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή κονσέρβα)
(προαιρετικά) 1–2 κολοκυθάκια
1,5 λίτρο νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
Χυμό από 1/4 κούπας λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνε και κόψε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Βάλε όλα τα λαχανικά με το νερό σε κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. (Αλάτιζε ελαφρά κατά τη διάρκεια.)
Μόλις μαλακώσουν, πολτοποίησέ τα με ραβδομπλέντερ ή μούλτι.
Βάλε ξανά να πάρουν βράση και πρόσθεσε το ρύζι.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο (~15 λεπτά), χτύπησε σε ένα πιάτο το λεμόνι με το αλεύρι. Πρόσθεσε μερικές κουταλιές από τον ζωμό της σούπας μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αυγολέμονο (αλευρολέμονο), και ρίξ’ το στην κατσαρόλα.
Ανακάτεψε, άφησέ τη να πάρει δύο βράσεις ακόμα, και σέρβιρε ζεστή. Μπορείς να προσθέσεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο σερβίρισμα.



