Υλικά
-
1½–2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
-
2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
-
2 κουταλιές βούτυρο καρύδας (ή απλό φυτικό βούτυρο)
-
2–4 κουταλιές ροδόνερο (ξεκινήστε με 2)
-
½ κουταλάκι χυμό παντζαριού (για χρώμα/γεύση)
-
125 γρ κουβερτούρα (για επικάλυψη)
-
Ροδοπέταλα και επιπλέον ινδοκάρυδο (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
-
Ανάμιξη: Σε ένα μίξερ, χτυπήστε την καρύδα, σιρόπι, βούτυρο καρύδας, ροδόνερο και χυμό παντζαριού μέχρι να γίνει ένα μαλακό, κολλώδες μείγμα (να μην κολλάει στα τοιχώματα). Προσθέστε επιπλέον ροδόνερο αν χρειαστεί, ανά κουταλάκι τη φορά.
-
Μορφοποίηση: Πλάστε μικρά μπαλάκια (περίπου 2 κουταλιές υλικό) και πιέστε τα ελαφρά ώστε να μην διαλύονται. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί/τάπερ και βάλτε τα στο ψυγείο για ~30 λεπτά.
-
Επικάλυψη: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί. Βουτήξτε κάθε μπαλάκι στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφήστε το να στεγνώσει στο ταψί.
-
Τελικές πινελιές: Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και ροδοπέταλα. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι η σοκολάτα να σφίξει.
Χρόνοι
-
Προετοιμασία: 10–15 λεπτά
-
Ψύξη/σταθεροποίηση: περίπου 1½ ώρα συνολικά (30 λεπτά πριν τη σοκολάτα + 1 ώρα μετά)
-
Διατήρηση: Μέχρι 5 ημέρες στο ψυγείο



