Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σάμαλι νηστίσιμο

Υλικά

 Σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Σιροπιού: Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4-5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Προετοιμασία Σάμαλι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, το λικέρ μαστίχας και τα ξύσματα. Σε άλλο σκεύος, αναμειγνύουμε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 15 λεπτά.

  3. Ψήσιμο: Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά.

  4. Σιρόπιασμα: Αφού το σάμαλι ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες.

  5. Σερβίρισμα: Κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με ολόκληρα αμύγδαλα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments