Υλικά
Για τη ζύμη:
350–400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. ζάχαρη λευκή
2½ κ.γ. ξηρή μαγιά
140 γρ. νερό
140 γρ. γάλα αμυγδάλου
50 γρ. λάδι καρύδας
1/3 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
4–5 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
130 γρ. ζάχαρη καρύδας
Για το άλειμμα (αντί για αυγό):
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
Για το γλάσο:
2–3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
3–5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό, το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το μείγμα υγρών και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τις φέτες να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25–30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα ρολάκια αφού κρυώσουν.



