Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Νηστίσιμα ρολάκια κανέλας

Υλικά

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

Για το άλειμμα (αντί για αυγό):

  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

  • 4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

Για το γλάσο:

  • 2–3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

  • 3–5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό, το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

  3. Προσθέτουμε το μείγμα υγρών και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

  4. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.

  5. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ.

  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

  7. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.

  8. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

  9. Αφήνουμε τις φέτες να φουσκώσουν για 1 ώρα.

  10. Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε τα ρολάκια.

  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25–30 λεπτά.

  12. Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα ρολάκια αφού κρυώσουν.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments