Υλικά
-
150 γρ βρώμη
-
50 γρ καρύδια
-
100 γρ λάδι καρύδας
-
80 γρ κακάο
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γ. υγρή βανίλια
-
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
10 ml κονιάκ
-
60 γρ ινδοκάρυδο
-
50 γρ φιστίκι Αιγίνης
-
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
-
500 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά.
-
Χοντροκόβουμε τα καρύδια και το φιστίκι Αιγίνης.
-
Αλέθουμε τη βρώμη σε πούδρα.
-
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, τα καρύδια, το φιστίκι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το κονιάκ και το λιωμένο λάδι καρύδας.
-
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν κορμό.
-
Τυλίγουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για περισσότερο.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον κόβουμε σε κομμάτια.
-
Βουτάμε κάθε κομμάτι στην κουβερτούρα και τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα.
-
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η σοκολάτα.
-
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης πριν το σερβίρισμα.



