Υλικά (για 5 μερίδες)
1 κιλό αγκινάρες (κατεψυγμένες ή 10 φρέσκες)
100 ml ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον αρακά, το ζωμό λαχανικών και τον χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.



