Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φάβα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράσιμο

    • Βάλε τη φάβα, το νερό, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις πατάτες και τις πιπεριές (αν θέλεις) στην κατσαρόλα (ή χύτρα), και πρόσθεσε αλάτι.

  2. Ολοκλήρωση βρασμού

    • Όταν όλα μαλακώσουν καλά, απομάκρυνε τη φωτιά. Αν χρησιμοποιείς χύτρα, φόρεσε το καπάκι πριν μαλακώσουν τα λαχανικά.

  3. Πολτοποίηση

    • Στράγγισε τα υλικά (κρατώντας λίγο ζωμό), και πολτοποίησέ τα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, φτιάχνοντας ένα βελούδινο πουρέ.

  4. Προσθήκη λαδιού

    • Καθώς πολτοποιείς, ρίξε μέσα το ελαιόλαδο σιγά‑σιγά, ώστε να γίνει αφράτος και κρεμώδης.

  5. Σερβίρισμα

    • Σέρβιρε με λίγο από το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, και αν θέλεις, λίγες σταγόνες επιπλέον λαδιού.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments