Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φασόλια Σαλάτα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

  • 3 κ.σ. ταχίνι

  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

  • 1 μέτριο πράσο (λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 10 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα

  • 70 ml χυμό λεμονιού (ή κατά προτίμηση)

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα φασόλια σε 1½ λίτρο νερό με τα φύλλα δάφνης και το πράσο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.

  2. Πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Βράσε για 10 λεπτά ακόμη.

  3. Πρόσθεσε το μαρούλι και συνέχισε το βράσιμο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

  4. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.

  5. Ρίξε την κρέμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ανακάτεψε καλά για 2-3 λεπτά.

  6. Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης, πρόσθεσε τον άνηθο και σερβίρισε.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments