Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γίγαντες με Λαχανικά

Υλικά (για ~4–6 μερίδες)

  • 500 g γίγαντες (προηγουμένως μουλιασμένοι όλη τη νύχτα)

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)

  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

  • 100 g λάχανο (ψιλοκομμένο)

  • 2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες, σε ροδέλες)

  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

  • ½ φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο)

  • ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας ή πελτές + λίγο ζεστό νερό

  • 4 ντομάτες (σε ροδέλες)

  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών (διαλυμένος σε ½ φλ. νερό)

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση 

 Εκτέλεση
  1. Βράσιμο γιγάντων
    Στραγγίζετε τους μουλιασμένους γίγαντες και τους βράζετε για ~30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

  2. Σοτάρισμα λαχανικών
    Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτετε λάχανο, πιπεριές, μαϊντανό και σέλινο.
    Ρίχνετε τον χυμό ή πελτέ ντομάτας, τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε ~10 λεπτά. 

  3. Σημασία ψησίματος
    Βάζετε τους γίγαντες σε ταψί, τους καλύπτετε με τη σάλτσα λαχανικών και στρώνετε από πάνω τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη & λίγο αλάτι.
    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 200 °C, για ~30 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τελείως οι γίγαντες. 

  4. Σερβίρισμα
    Βγάζετε από φούρνο, πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments