Υλικά:
-
1 φλιτζάνι κριθαράκι (μέτριο ή ψιλό)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
-
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
-
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή τριμμένη)
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Νερό ή ζωμός λαχανικών
-
(Προαιρετικά) λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Σοτάρεις τα λαχανικά
Σε μια κατσαρόλα, βάλε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. -
Προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά
Ρίξε το καρότο, την πατάτα, το κολοκύθι και το φύλλο δάφνης. Ανακάτεψε λίγο. -
Βάζεις το νερό και τον κύβο
Πρόσθεσε αρκετό νερό (περίπου 1,5 λίτρο) ή ζωμό λαχανικών και τον κύβο αν θες. Άφησέ τα να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. -
Προσθέτεις το κριθαράκι
Ρίξε το κριθαράκι και βράσ’ το για 10 λεπτά (ή όσο λέει η συσκευασία) μέχρι να γίνει. -
Δοκιμάζεις και σερβίρεις
Ρίξε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο λεμόνι αν σου αρέσει.



