Υλικά:
2 μεγάλες καβούρες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη ή χυμό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις καβούρες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μάραθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι καβούρες και να δέσει η σάλτσα.



