Υλικά
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κιλά κολοκύθα, χοντροκομμένη
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την κολοκύθα και την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και βράζετε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Χρησιμοποιείτε ραβδομπλέντερ ή πολτοποιητή για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Σερβίρετε ζεστή, προσθέτοντας προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο ψωμί.



