Υλικά (για 4 μερίδες):
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
Ρίχνουμε το ρύζι, το μαρούλι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αν θέλουμε, διαλύουμε το ταχίνι σε λίγο ζεστό νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό.



