Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μαύροι γίγαντες με κανέλα και δυόσμο

Υλικά:

 Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζεις τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.

  2. Την επόμενη μέρα, τα βράζεις σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Περίπου 1 ώρα. Μετά τα στραγγίζεις.

  3. Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Ρίχνεις μέσα τους γίγαντες και προσθέτεις κανέλα, γαρίφαλο, δάφνη, δυόσμο, το ξίδι και αλατοπίπερο. Αν θέλεις, βάζεις και δεντρολίβανο ή θρούμπι.

  5. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, να τραβήξει τα αρώματα και να δέσει η γεύση.

  6. Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο νεράκι για να μην στεγνώσει πολύ.

  7. Σερβίρεις ζεστό ή και χλιαρό, με φρέσκο ψωμί ή ελιές!

    Το πρωτότυπο άρθρο ανήκει στο https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/nhsthsimes-syntages/μαύροι-γίγαντες-με-κανέλα-και-δυόσμο

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments