Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μυδοπίλαφο

Υλικά (για 5 μερίδες):

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζετε τα μύδια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ανοίξουν.

  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές ψιλοκομμένες μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά.

  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  5. Προσθέτετε το ζωμό από τα μύδια (ή νερό) και αλατοπιπερώνετε.

  6. Αφήνετε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει το υγρό και να μαλακώσει.

  7. Προσθέτετε τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  8. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments