Υλικά
100 γρ. μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι
100 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα), ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε το λιωμένο ταχίνι με το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις κυλάμε στα ψιλοκομμένα φιστίκια.
Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αυτά τα σοκολατάκια είναι έτοιμα για απόλαυση!
