Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Νηστίσιμη χορτόσουπα

Υλικά για περίπου 5 μερίδες

 Εκτέλεση

  1. Πλύνε και κόψε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

  2. Βάλε όλα τα λαχανικά με το νερό σε κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. (Αλάτιζε ελαφρά κατά τη διάρκεια.)

  3. Μόλις μαλακώσουν, πολτοποίησέ τα με ραβδομπλέντερ ή μούλτι.

  4. Βάλε ξανά να πάρουν βράση και πρόσθεσε το ρύζι.

  5. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο (~15 λεπτά), χτύπησε σε ένα πιάτο το λεμόνι με το αλεύρι. Πρόσθεσε μερικές κουταλιές από τον ζωμό της σούπας μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αυγολέμονο (αλευρολέμονο), και ρίξ’ το στην κατσαρόλα.

  6. Ανακάτεψε, άφησέ τη να πάρει δύο βράσεις ακόμα, και σέρβιρε ζεστή. Μπορείς να προσθέσεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο σερβίρισμα. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments