Υλικά (για ταρτιέρα 24‑25 cm)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη + λίγο για τη φόρμα
110 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
~400 γρ. μαρμελάδα (βερίκοκο, κόκκινα φρούτα, κλπ.)
Εκτέλεση
Ζύμη
Σε μεγάλο μπολ ή κάδο μίξερ: αλεύρι, λιωμένη μαργαρίνη, ζάχαρη και κονιάκ.
Ζυμώνεις γρήγορα με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν όλα — όχι πολύ, μόλις πάρουν μορφή ζύμης.Ψύξη
Αφού ομογενοποιηθεί, φτιάχνεις μπάλα, την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις 20 λεπτά στο ψυγείο.**Προθέρμανση & προετοιμασία φόρμας**
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C.
Βουτυρώνεις ελαφρά τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας 24–25 cm.Άνοιγμα & στρώσιμο
Βγάζεις τη ζύμη, τη χωρίζεις στη μέση.
Ανοίγεις το ένα κομμάτι με πλάστη, ανάμεσα σε λαδόκολλες, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά.Γέμιση με μαρμελάδα
Απλώνεις ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στην ζύμη.Διακόσμηση
Από το δεύτερο κομμάτι ζύμης πλάθεις μικρές μπαλίτσες και τις κάνεις κορδονάκια. Τα τοποθετείς ανά χιαστί πάνω στη μαρμελάδα (δίχτυ).
Πιέζεις τις άκρες στο πλάι της τάρτας και αλείφεις όλη την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη.Ψήσιμο
Ψήνεις στους 180 °C για 30–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.



