Υλικά:
-
500 γρ. λιγκουίνι (ζυμαρικά)
-
1 κιλό μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)
-
4-5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες) ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
-
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
100 ml λευκό κρασί
-
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 πρέζα μπούκοβο (αν θέλεις λίγο καυτερό)
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (να κρατάνε λίγο). Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και στράγγισέ τα.
-
Σοτάρισε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Πρόσθεσε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, και βράσε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Ρίξε μέσα τα μύδια και το κρασί. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα για 5-6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Όσα δεν ανοίξουν, πέταξέ τα.
-
Πρόσθεσε τα λιγκουίνι στη σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό που κράτησες και ανακάτεψε καλά να δέσουν όλα μαζί.
-
Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε ζεστό.



