Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 φλ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλ. αλεύρι (συν λίγο επιπλέον για το πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μαϊντανό

 Εκτέλεση

  1. Βράσε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στραγγίζεις τα ρεβίθια και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τα ρεβίθια, το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  5. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτεις λίγο ακόμα αλεύρι.
  6. Πλάθεις το μείγμα σε μπαλάκια ή μπιφτεκάκια και τα πανάρεις με αλεύρι.
  7. Ζεσταίνεις λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζεις τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  8. Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments