Υλικά
- 1 φλ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλ. αλεύρι (συν λίγο επιπλέον για το πανάρισμα)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράσε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζεις τα ρεβίθια και τα αφήνεις να κρυώσουν.
- Σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τα ρεβίθια, το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
- Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτεις λίγο ακόμα αλεύρι.
- Πλάθεις το μείγμα σε μπαλάκια ή μπιφτεκάκια και τα πανάρεις με αλεύρι.
- Ζεσταίνεις λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζεις τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

