Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα από το βράδυ)
3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
1 φλιτζάνι λάδι
1½ φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες
1 φλιτζάνι αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
Την επόμενη μέρα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι λάδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε μέσα τα μουλιασμένα ρεβίθια και αρκετό νερό για να τα σκεπάσει.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.
Όταν τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε μέσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα, να δέσουν οι γεύσεις.



