Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και σταφίδες

Υλικά (για 6–8 άτομα)

  • 450 γρ. καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα

  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι

  • ¼ κουταλάκι κανέλα

  • ¼ κουταλάκι γαρίφαλο (προαιρετικά)

  • λίγο μπαχαρικά όπως κόλιανδρο, καρδάμο, καγιέν (προαιρετικά)

  • ½ φλ. σταφίδες

  • ¾ φλ. χυμός πορτοκαλιού + 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

  • λίγο φρέσκο μυρωδικό (μαϊντανό, δυόσμο ή κάρδαμο) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα σταφίδων

    • Βάζεις τις σταφίδες σ’ ένα μπολ με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

    • Τις αφήνεις στο ψυγείο για 30′ να μαλακώσουν.

  2. Τρίβεις τα καρότα

    • Σε μπλέντερ ή τρίφτη, χωρίς να τα λιώσεις εντελώς.

    • Τα βάζεις σε μπολ, προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά (όπως κανέλα). Ανακατεύεις.

  3. Ετοιμάζεις τη “σάλτσα”

    • Βγάζεις τις σταφίδες, τις χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με το ζουμί τους.

    • Αν είναι πολύ πηχτό, ρίχνεις λίγο παραπάνω χυμό πορτοκαλιού για πιο αραιή υφή.

  4. Μυρίζεις σαλάτα

    • Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στα τριμμένα καρότα. Ανακατεύεις καλά.

    • Σκεπάζεις, βάζεις στο ψυγείο για 2–3 ώρες ή ακόμα καλύτερα 1–2 μέρες—γι’ αυτό είναι πιο νόστιμη την επόμενη.

  5. Σερβίρισμα

    • Βάζεις τη σαλάτα σε μπολ, γαρνίρεις με φρέσκα μυρωδικά και είσαι έτοιμη!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments