Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό φρέσκα παντζάρια
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγα καρύδια ή κουκουνάρι (περίπου μισό φλιτζάνι συνολικά)
Αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
Βράσε τα παντζάρια
Πλύνε τα καλά. Βάλε τα σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι.
Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20–30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος).
Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, ξεφλούδισέ τα και κόψε τα σε φέτες ή κυβάκια.
Σόταρε τα μανιτάρια
Κόψε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Ζέστανε λίγο λάδι σε τηγάνι και πρόσθεσε 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο.
Μόλις μυρίσει, πρόσθεσε τα μανιτάρια, αλάτι και σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Σύνθεση
Βάλε τα βρασμένα παντζάρια σε πιατέλα.
Ρίξε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια.
Πρόσθεσε τους καρπούς
Σκόρπισε καρύδια ή κουκουνάρι πάνω από τα λαχανικά.
Ντρέσινγκ
Φτιάξε ένα απλό λαδολέμονο με ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και λίγο αλάτι.
Ρίξε το πάνω στη σαλάτα κι ανακάτεψε ελαφρά.



