Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σούπα θαλασσινών με λαχανικά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400 γρ. γαρίδες (ολόκληρες)

  • 300 γρ. καλαμάρι (σε λωρίδες)

  • 100 γρ. μπακαλιάρος (σε κύβους)

  • 300 γρ. μύδια ή γυαλιστερές (προαιρετικά)

  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)

  • 2 κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια)

  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

  • 2 καρότα (κομμένα σε κυβάκια)

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο)

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • 2 κύβοι ζωμός λαχανικών

 Εκτέλεση

  1. Ζήτησε από την ψαραγορά να καθαρίσουν τα θαλασσινά και να τα κόψουν όπως χρειάζεσαι.

  2. Κόψε σε μικρά κυβάκια τα καρότα, την πιπεριά και τα κολοκυθάκια.

  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το κολοκυθάκι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Πρόσθεσε 1,5 λίτρο νερό στην κατσαρόλα, τους κύβους λαχανικών και άφησε να βράσει.

  5. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σοτάρισε τα θαλασσινά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

  6. Μεταφέρετε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και άφησε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι.

  7. Πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments