Υλικά:
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
15 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
Λίγα φύλλα δυόσμου
300 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Μια πρέζα κύμινο
Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Αρχικά, βράζουμε ελαφρώς τις σουπιές για λίγα λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που προτιμάμε. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το σπανάκι, και το βουτάμε στιγμιαία σε βραστό νερό για να μαραθεί. Το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τις σουπιές μέχρι να πάρουν χρώμα και άρωμα.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και λίγη ποσότητα από τον ζωμό που κράτησαν οι σουπιές. Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα (άνηθο, μάραθο, δυόσμο) και τα μπαχαρικά μας: ρίγανη, πιπέρι και κύμινο. Δεν χρειάζεται πολύ νερό, καθώς το σπανάκι αποβάλλει τα υγρά του.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.



