Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σουπιές Πλακί

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτες ψιλοκομμένες ή φρέσκες ντομάτες, τριμμένες

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)

  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  5. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  6. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά.

  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.

  8. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments