Υλικά (για 4–6 μερίδες)
500 γρ φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 μεγάλο πράσο (λευκό + πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
4–5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250 γρ ρύζι Καρολίνα
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
Χυμός από 1 λεμόνι (περίπου, ανάλογα με τη γεύση σου)
1 μάτσο άνηθο + 2 μάτσα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι για γεύση
Βήματα
Σοτάρισμα
Βάλε το ελαιόλαδο σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρισε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Ρύζι
Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 2–3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι.Σπανάκι
Ρίξε το σπανάκι. Ανακάτεψε για 2–3 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.Νερό ή ζωμός
Πρόσθεσε τον ζωμό (ή το νερό). Χαμήλωσε τη φωτιά, σκεπάζοντας με καπάκι, και άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει και να ρουφήξει το ζουμί — θέλεις το φαγητό ζουμερό.Τελικές πινελιές
Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακάτεψε μέσα τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλεις, να προσθέσεις λίγο ωμό ελαιόλαδο επιπλέον.



