Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σπανακόρυζο

Υλικά (για 4–6 μερίδες)

 Βήματα

  1. Σοτάρισμα
    Βάλε το ελαιόλαδο σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρισε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Ρύζι
    Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 2–3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι.

  3. Σπανάκι
    Ρίξε το σπανάκι. Ανακάτεψε για 2–3 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.

  4. Νερό ή ζωμός
    Πρόσθεσε τον ζωμό (ή το νερό). Χαμήλωσε τη φωτιά, σκεπάζοντας με καπάκι, και άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει και να ρουφήξει το ζουμί — θέλεις το φαγητό ζουμερό.

  5. Τελικές πινελιές
    Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακάτεψε μέσα τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλεις, να προσθέσεις λίγο ωμό ελαιόλαδο επιπλέον.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments